Pzt – Cum: 8:30 – 20:00
+905324761058

Blog

ev tadilat kredisi

Ev Tadilat Kredisi Veren Bankalar 2024

Evinize yapacağınız yenileme,tadilat,dekorasyon gibi durumlarda oluşacak masrafları bankalardan tadilat kredisi alabilirsiniz. Bankalar tadilat kredisini ihtiyaç kredisi olarak kapsamaktadır ve çeşitli bankalar kampanyalarla yüksek vadeli,düşük faiz oranlı tadilat kredisi(ihtiyaç kredisi) vermektedir.

Ev tadilat kredisi çekmeden önce masraflarınızı hesaplamanız çok önemlidir. Bunun için profesyonel bir tadilat dekorasyon firmasından fiyat teklifi alabilirsiniz. Alacağınız fiyat teklifinde tüm malzeme ve işçilik fiyatları dahil tüm detayların yer alması önemlidir.

Bankalardan çekeceğiniz ev tadilatı kredilerinde sizlerden bir çok bilgi istemektedir. Bunlar ise genel olarak kimlik bilgileri,tadilat faturası,şirket var ise vergi levhası gerekmektedir.

Ev tadilatı hakkında ihtiyacınız olan tüm bilgiler fiyatlar,yapılacak işler,kapsamlı bilgiler için şuradan yazımızı okuyabilirsiniz.

Ev Tadilat Kredisi Veren Bankalar

2023 yılı itibariyle birçok banka ev tadilatı,yenileme gibi ihtiyaçlarınıza tadilat kredisi vermektedir. Aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.

Albaraka
AkBank
Yapıkredi
QNB Finansbank
DenizBank
Ziraat Bankası (İnşaat Tamamlama Kredisi)
Halkbank (Konut Tamamlama Kredisi)
OdeaBank Ev Tadilat Kredisi

Yukarıdaki bankaların ev tadilatı veya ihtiyaç kredisi sunmaktadır. Her bankanın farklı koşul ve istekleri yer almaktadır. Her bankanın faiz ve vade oranları değişiklik göstermektedir. Bu sebeple ev tadilatı kredisi çekmeden önce bankalarla görüşülmeli,kredi teklifleri incelenilmelidir.

Devlet Destekli Tadilat Kredisi

Türkiye Cumhuriyet Devletinin ev tadilat ve bakım onarım adıyla devlet destekli tadilat kredisi mevcuttur. Karşılıksız olup 3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaçlık sınırının altında olan ve sağlıklı barınma şartlarına haiz konutu bulunmayan ayrıca en az son bir yıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sorumlu olduğu yerleşim yerinde fiilen yaşayan nafaka yükümlülüğüne haiz akrabası bulunmayan kişiler faydalanabildiği

Kapsamı :

  • Basit ev onarımlarında 35.000 TL’ye kadar
  • Orta düzey ev onarımlarında 70.000 TL’ye kadar
  • Kapsamlı ev onarımlarında 100.000 TL’ye kadar
  • Prefabrik ev yapımlarında 300.000 TL’ye kadar
  • Betonarme ev yapımları/ev alımlarında 500.000 TL’ye kadar destek verilmektedir.

Ayrıca Doğal affet durumunda zarar gören evler için de devlet destekli bir kredi mevcuttur Daha detaylı bilgi için aile ve sosyal bakanlığının resmi web sitesinde sosyal yardım programlarına şuradan göz atabilirsiniz.

DEVAMİ
alçı sıva fiyatları

Alçı Sıva Fiyatları

İnşaat ve tadilat alanında sıkça kullanılan alçı sıva yüzeylere uygulandığında duvar ve tavan yüzeyini düzelterek pürüzsüz ve düzgün bir duvar yüzeyi sağlar. Alçı siva fiyatlarına gelecek olursa fiyatlar metrekare başına hesaplanmaktadır. Fiyatlar bölgeden bölgeye,işin zorluğu,kullanılan malzeme kalitesine göre değişmektedir.

Alçı Sıva Fiyatları

Sizlere ortalama olarak İstanbul’da alçı sıva malzeme ve işçilik fiyatlarını tablo halinde sunduk bakabilirsiniz.

Yapılacak UygulamaMalzeme (M2)İşçilik (M2)
Makinalı Alçı (Saten Alçı Hariç)6090
Makinalı Alçı (Saten Alçı Dahil)8095
El alçısı (Saten alçı hariç)85100
El alçısı (Saten alçı dahil)90100
Alçıpan üstü alçı sıva3560
Kara sıva üstü alçı sıva1255

Alçı sıva işlerinin yanında malzeme ve makina fiyatları da çok fazla merak edilmektedir. Alçı makinaları genel olarak dolar ve euro kuru üzerinden satılmaktadır. Örneğin Ase markalı hazır alçı sıva makinesi 2023 model 5.200 Euro fiyatındadır.

Önceki yazımız olan Güncel alçıpan fiyatları adlı yazımıza şuradan bakabilirsiniz.

Ortalama Alçı Sıva Fiyatları (Malzeme ve İşçilik Dahil) :

  • Makinalı Alçı (Saten Alçı Hariç) : 150 TL/ M2
  • Makinalı Alçı (Saten Alçı Dahil) : 175 TL/M2
  • Kara Sıva Üzeri Alçı : 67 TL/M2
  • Alçıpan üstü alçı sıva : 95TL/M2

Alçı Sıva Fiyatları Nasıl Hesaplanır ?

Alçı sıva maliyetlerinde şu formül Toplam Maliyet = Alçı Tüketimi (kg veya litre) x Alçı Birim Fiyatı (TL/kg veya TL/litre) + İşçilik Maliyeti (TL) kullanabilirsiniz.

İlk olarak Alçı sıva yapılacak alanın yüzeyi toplanır. Ardından bu alanı alçı sıvanın metrekare başına hesaplayarak kilogram (kg) veya litre (ml) cinsinden alçı tüketimine dönüştürün. Malzeme fiyatının hesaplanmasında herhangi bir hırdavat veya inşaat malzeme satıcısından alçı birim fiyatı ile kilogram veya litre cinsinden alçının maliyetini belirler. İşçilik maliyeti ise herhangi bir usta veya firma ile görüşerek metrekare fiyat alabilirsiniz.

1 torba sıva alçı fiyatı

2023 Kasım ayında 25 Kg bir torba sıva alçı fiyatı 280 TL ve 350 TL arasındadır. Bu fiyatlar farklı satıcı ve malzeme kalitesine göre değişmektedir.

Kaba Sıva Fiyatları

Kaba sıva fiyatları metrekare başına hesaplanmaktadır. Fiyatlar bölgeden bölgeye,işin zorluğuna göre değişmektedir. Ortalama metrekare fiyatlarını aşağıdaki tabloda listeledik.

Yapılacak UygulamaMalzeme ve İşçilik Fiyatı
1 metrekare Kaba Sıva30 TL – 50 TL arasındadır.
1 metrekare Dekoratif Sıva25 – 45 TL arasındadır.
1 metrekare Tavan Sıvama10 TL – 30 TL arasındadır.
DEVAMİ
evimi yenilemek istiyorum

Evimi Yenilemek İstiyorum

Eski ve yıpranmış evlerinizi ekonomik fiyatlarla yenileyebileceğinizi biliyor musunuz ? Günümüzde ev yenileme maliyetleri çok fazla artmış bulunmaktadır. Kısıtlı bir bütçeniz var ise evinize yapacağınız yenilemelerde bir önem sırası oluşturarak yapmanız sizin için uygun olacaktır.

Evimi Yenilemek İstiyorum Nereden Başlamalıyım ?

İlk olarak evinizde gözünüze batan mevcut eksiklikleri bir liste haline getiriniz. Örneğin evinizde tesisat ve altyapı sistemini komple yenilemek ise bunları liste haline getiriniz. Yaptığınız listede bir öncelik sırası oluşturmanız işinizi dahada kolaylaştırır. Yazdığınız listede maliyetler için araştırmalar yapınız örneğin İstanbul’da evinizi sıhhi tesisat komple altyapı yenilenmesi genel olarak 10.000 TL ve 15.000 TL arasındadır. fiyatlar için şuradan bakabilirsiniz. Yapacağınız maliyetlere göre aksiyon alabilirsiniz.

Uzmanından Ev Yenileme Püf Bilgiler ⭐

Eğer ki evimi yenilemek istiyorum ama maliyetler çok fazla diyorsanız sizlere ekonomik fiyatlar ile nasıl evinizi daha şık bir görünüme kavuşturacağınızı anlatıyoruz.

Mutfak Tezgahı ve Kapaklarını Boyayın

Mutfak dolabı ve tezgahınızı değiştirmeden daha uygun maliyetler ile boyatarak daha şık ve yepyeni bir görüntü verebilirsiniz. İyi bir boya ustasıyla anlaşarak mutfağınızı eskisinden daha şık bir hale getirebilirsiniz. Ayrıca mutfak tezgah arasına ister seramik döşeme veya boya ile mutfağınıza daha güzel bir görüntü katabilirsiniz.

Evinize yapacağınız boyama uygulamalarında Sadece mutfak tezgahı ve kapaklarla sınırlı değildir. Mobilyalarınızı,kapılarınızı ve bir çok yere boyama uygulaması yapabilirsiniz. Aşağıdaki videoya göz atmayı unutmayınız.

Evinizin boyama yaptırmak istiyorsanız fiyatlar gibi kafanızdaki soru işaretleri çözmek istiyorsanız şuradan yazımızı okuyabilirsiniz.

Banyonuzun fayanslarını boyayın

Yukarıdaki mutfak dolap ve tezgahın boyanması gibi banyonuzdaki fayansları değiştirmeden uygun fiyatlar ile şık bir görüntü elde edebilirsiniz. Aşağıdaki videoda örnek bir banyo fayans boyama uygulaması bulunmaktadır.

Fayanslarınızı kırmadan yenileyin

Banyonuz için fayansları kırmadan ve moloz olmadan yenileyebilirsiniz. Eski fayanslarınızı üzerine istediğiniz fayansları katman şeklinde yapıştırabilirsiniz. Fakat bu yöntem de fayanslarınızı zeminde düzgün durması çok önemlidir iyi bir usta ve profesyonel bir firma ile çalışmanız da çok önemlidir.

Duvar Kağıtları ve Çıtalama

çıtalama

Dekorasyon alanında sıkça kullanılan duvar kağıtları ve çıtalama evinize estetik yönden güzel bir görüntü sağlar. Binlerce duvar kağıdı tasarımları bulunmaktadır. Evinize en uygun duvar kağıdı seçerek uygulayabilirsiniz. Ayrıca duvar kağıtlarıyla beraber stencil şablonlar ekleyebilirsiniz. Motif ve desenler ile evinize canlılık katabilirsiniz.

DEVAMİ
banyo tadilat fiyatları 2023

Banyo Tadilat Fiyatları 2024

Banyo tadilat fiyatları ne kadar olduğu hakkında kararsızsanız doğru yerdesiniz. Banyo tadilat fiyatları banyonun metrekaresine,zemin döşemelerine, işçilik, malzeme, banyo mobilyalarına göre fiyat değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak 2024 yılında 8 metrekarelik (m2) bir banyonun malzeme ve işçilik dahil tadilat fiyatı 74.000 TL civarıdır. Bu fiyat işin boyutuna göre değişebilir.

Banyonuzda komple tadilat veya kısmi tadilat yaptırmak istiyorsanız ilk olarak banyonuzda ne tür değişiklik istiyorsanız ona göre bir karar vermeniz gerekiyor. Önceki yazılarımızda ev tadilat fiyatları ve komple mutfak tadilatı fiyatlarına değindik isterseniz bakabilirsiniz.

Güncel Banyo Tadilat Fiyatları ne kadar ?

Banyo tadilat fiyatları malzemenin kalitesi, işçilik, tesisat gibi faktörlere göre belirlenir. Aşağıdaki tablo ortalama bir banyo maliyeti içeriyor. Artan enflasyon nedeniyle sık sık malzeme ve işçilik fiyatları değişmektedir.

Banyo MetrekareMalzemeİşçilik Toplam Fiyat
5M228.000 TL10.000 TL38.000 TL
6M234.000 TL28.000 TL62.000 TL
7M237.500 TL32.000 TL69.500 TL
8M239.000 TL35.000 TL74.000 TL
9M240.000 TL38.500 TL78.500 TL
10M242.000 TL40.000 TL82.000 TL

Aşağıda yaptığımız banyo tadilatı çalışmalarımıza ve güncel banyo tadilat fiyatların göz atabilirsiniz. Artan ekonomik sıkıntılardan dolayı malaasef fiyatlarda sürekli oynanmalar mevcuttur. Olabildiğince içerikleri güncel tutmaya çalışıyoruz.

Banyo Tadilat Çalışmalarımız

Özenle ve müşteri memnuniyetini gözeterek yaptığımız çalışmalara göz atabilirsiniz. Banyo yenileme Çalışmalarımız da özel olarak fayans ve renk uyumuna dikkat ederiz. Böylece daha şık ve kullanışlı banyoları yapıyoruz.

Zazaloni Mimarlık olarak onlarca banyo tadilatı çalışmaları referansımız bulunmaktadır. Sizde banyonuzu yenilemek istiyorsanız firmamızdan profesyonel destek danışabilirsiniz.

Banyo İşçilik Fiyatları

Banyolarda işçilik fiyatları işin metrekaresine,büyüklüğüne göre değişmektedir. Bir banyo tadilatında İşçilik maliyetleri genellikle fayans,su tesisatı,elektrik işleri,montaj işlerinde işçilik kullanılır. Yukarıdaki tablo güncel 2024 yılı Malzeme ve İşçilik fiyatlarından kolayca hesaplama yapabilirsiniz.

Banyo Tadilatında Neler Yapılıyor ?

Banyo tadilatında tam kapsamlı olarak şunlar yapılmaktadır :

  • Banyoda tesisat ve altyapının yenilenmesi (su ve elektrik)
  • Fayanslarının kırılıp ve yeni fayans ve seramiklerin döşenmesi
  • Klozet,Duşakabin,Banyo dolabının konulması
  • Banyodan kırılan fayansların hafriyat ile atılması
  • Havlupan yapılması
  • Menfez konulması

Banyo Tadilat Fiyat Hesaplama

Banyo tadilat fiyat hesaplaması yapılırken banyonuzun metrekaresine göre hesaplanır. Fiyat hesaplamanız şu şekildedir :

Örneğin 5 metrekare banyonuz var banyonuza fayans döşeme yaptırmak istiyorsunuz ve fayans metrekare fiyatı ise 150 TL bu durumda 150×5 = 750 TL bu şekilde banyo fiyat hesaplama yapabilirsiniz.

Banyo yenileme maliyetleriniz için ekonomik banyo tadilat paketlerimiz bulunmaktadır. Siz ev sahiplerine daha uygun maliyetli olması için bu paketimizden yararlanabilirsiniz. Paket içeriğinde bir çok imalat,uygulama ve kaliteli malzemeler kapsamaktadır.

Kısmi Banyo Tadilatı

Banyonuzun bir bölümünü değiştirmek istiyorsanız kısmi banyo tadilat hizmetimizden faydalanabilirsiniz. Kısmi banyo tadilat yenilenmesini istediğiniz yeri sizlere en uygun fiyat ve iş planımız ile sizlere hizmet veriyoruz.

Nasıl Çalışıyoruz ?

Banyo tadilatında su tesisatı,giderler gibi teknik detaylara kaliteli malzeme kullanarak uzun ömürlü bir altyapı inşaa ederiz. Altyapı çalışmalarımızda su boruları,diğer giderleri mermer ile kapatırız. Kaliteli işçiliğe önem veririz bünyemizde alanında deneyimli ustalarla hizmet vermekteyiz. Tüm işlerimizi bitirdikten sonra size 1 yıl geçerli firma garantisi sunarız.

Kurumsal Firma Garantisi

Tüm tadilat ve dekorasyon işlerimizde müşterilerimize firma garantisi sunuyoruz. Tadilat yapılacak alana A’dan Z’ye neler yapılacak ise tadilat sözleşmesinde yer alıyor. Banyo tadilat firmaları arasında 1 sene firma garantisi veren nadir firmalar arasındayız. Yüzlerce müşteri referanslarımızla hayalinizdeki banyoya kavuşturuyoruz.

Banyo tadilatı çalışmalarımızdan görüntüler :

İstanbul Banyo Tadilat Fiyatları

Firmamız İstanbul merkezli olduğu için banyo tadilat fiyatları hizmet verdiğimiz bölgelerde yaptığımız komple banyo tadilat fiyat ortalamasıdır. İstanbul banyo tadilatı firmaları çok fazladır. Fakat ucuza kaçarak banyolarına zarar veriyor çokça müşteriye şahit olduk banyonuza yapacağınız değişikliklerde kurumsal bir firma ile çalışmanız sizler için garanti olur. Firmamızdan yapacağınız banyo tadilatlarında 5 yıllık iş garantisi(İşçilik ve Malzeme Garantisi) veriyoruz.

Banyo dolapları banyonuza şıklık ve konfor sağlar. Önceki yazımız olan banyo dolapları hakkında pratik bilgiler ve güncel maliyetlere göz atabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

6 metrekare banyo tadilat fiyatı

6 metrekare’ye sahip bir komple banyo tadilatı ortalama Malzeme + işçilik olarak 20 bin TL fiyatları arasındadır.

Banyo tadilatı kaç gün sürer

Ortalama bir komple banyo tadilatı en erken 7 gün içerisinde tamamlanır. Fakat yapılacak işe göre maksimum 2 hafta sürer.
DEVAMİ
asma tavan fiyatları

Asma Tavan Fiyatları 2024

Genel olarak asma tavan fiyatları metrekare başına hesaplanmaktadır. 2024 yılı itibariyle İstanbul’da standart bir asma tavan malzeme ve işçilik dahil metrekare fiyatı 250 TL’dir. Bu fiyat işin kapsamı ve zorluğuna göre değişebilir. Önceki yazımız olan alçıpan fiyatlarında asma tavanlarda bahsetmiş olsak bile bu yazımızda tam kapsamlı Asma tavan fiyatlarına değineceğiz.

Asma Tavan Fiyatları Nasıl Hesaplanır ?

Asma tavan fiyat hesaplanmasında yapılacak alanın uzunluk ve genişliği metraj ölçüsü alınır. Ayrıca metrekare olarak ölçüm yapabilirsiniz. Örneğin asma tavan yapılacak alanın eni 5 metre boyu 4 metre ise alan 20 m2’dir. 20 Metrekarelik asma tavan yapımında Örneğin 60×60 PVC plastik asma tavan malzemesi için fiyatlar 115 TL/m2 iken, alçıpan asma tavan malzemesi için fiyatlar 125 TL/m2 (malzeme) ve 240 TL/m2 (malzeme+işçilik) arasında değişebilir

Asma Tavan Malzeme Fiyatları

Asma Tavan Modelleri ve Çeşitleri

Asma tavan çeşitleri :

  • Gergi Tavan
  • Alçıpan Asma Tavan
  • Modüler Asma tavanlar
  • Alüminyum tavan
  • PVC Tavan
  • Cam Yünlü
  • Metal asma Tavan

Alçıpan Asma Tavan

Asma tavanların en çok tercih edilen çeşidi alçıpan asma tavandır. Alçıpan panellerinin tavana monte edilmesiyle uygulanır. Bir çok desenli,boyalı olarak uygulanır. Aydınlatma ve havalandırma sistemlerinde sıkça kullanılmaktadır.

Metal Asma Tavan

Alüminyum,çelik,bakır gibi metalerden uygulanan asma tavan tipidir. Sağlam ve dayanıklıdır. Genel olarak ofis,restoran,kafe gibi yerlerde kullanılır.

PVC Asma Tavan

Diğer alçıpan türlerine göre daha ekonomik fiyatlıdır. Su ve neme karşı korunaklıdır. Kolay temizlenebilir yapısı mevcuttur. Genel olarak mutfak,banyo gibi yerlerde tercih edilir.

Ahşap Asma Tavan

Ahşap türlerinde elde edilir. Doğal bir konfor sağlar.

Gergi Tavan

PVC branda elde edilir. Genel de kullanım alanı aydınlatma efektli alçıpan olarak kullanılır. 3 boyutlu gergi tavanlar sıkça kullanılmaktadır.

Modelleri

DEVAMİ
Alçıpan Fiyatları

Alçıpan Fiyatları ve İşçilik Maliyetleri 2024

Alçıpan Fiyatları

Alçıpan fiyatları ve güncel işçilik maliyeti hakkında bilgi almak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Güncel alçıpan fiyatlarını aşağıdaki listede yer almaktadır.

Alçıpan İsmiKalınlıkBirimFiyat
Yeşil Alçıpan Levha (1,20 m x 2,50 m)12,5mm1 plaka405 TL
Beyaz Alçıpan Levha – Corex (1,20 m x 2,50 m)12,5mm1 plaka325 TL
Kırmızı Alçıpan Levha (1,20 m x 2,50 m)12,5mm1 plaka495 TL
Boardex Levha (1,20 m x 2,50 m)12,5mm1 plaka565 TL
Sıva Alçısı (25 Kg)1 torba205 TL
Saten Alçısı (25 Kg)1 torba315 TL

Alçıpan İşçilik Maliyetleri ne kadar ?

2024 yılı itibariyle alçıpan ustası işçilik fiyatları asma tavan,bölme duvar,ışık bandı işleri m2 baz alınarak yapılmaktadır. İstanbul ‘da ortalama alçıpan işçilik metrekare fiyatları 100 TL ve 250 TL arasındadır. İşin boyutuna göre de fiyat artabilir. Aşağıdaki tabloda işçilik maliyetine dair tüm detaylar yer almaktadır.

Yapılan UygulamaBirimİşçilik Fiyatı
BEYAZ ALÇIPAN BÖLME DUVAR: 75mm U-C profillerle 5CM taşyünü ve tek kat alçıpan basmalı (YALITIMLI)M2250 – 300 TL
BEYAZ ALÇIPAN BÖLME DUVAR: 75mm U-C profillerle Çift kat alçıpan basmalı (Yalıtımsız)M2 200 – 300 TL
BEYAZ ALÇIPAN BÖLME DUVAR: 75mm U-C profillerle 5CM taşyünü ve Çift kat alçıpan basmalı (YALITIMLI)M2300 – 400 TL
YEŞİL ALÇIPAN BÖLME DUVAR: 75mm U-C profiller ile tek kat alçıpan bölme duvar yapılması (Yalıtımsız)M2250 TL
YEŞİL ALÇIPAN BÖLME DUVAR: 75mm U-C profiller ile 5CM taşyünü ve tek kat alçıpan bölme duvar yapılması (YALITIMLI)M2300 – 450 TL

Yukarıdaki tablo KDV hariç işçilik maliyetidir. İşçilik maliyetide bölgeden bölgeye değişmektedir. Eviniz veya işyeriniz için alçı,alçıpan,asma tavan,sıva gibi bir çok iş için firmamıza ulaşarak Keşif talebi ve fiyat teklifi alabilirsiniz. Tüm yapılacak işlerde sizlere 12 ay firma garantisi vermekteyiz. İstanbul bölgesinde alçıpan ustası arıyorsanız firmamıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

Çalışmalarımız

Aşağıdaki galeride alçı,alçıpan,asma tavan ve bir çok yaptığımız işlere göz atabilirsiniz. Alçı,Alçıpan,Sıva hizmetlerimizin dışında kartonpiyer,stropiyer hizmetleride vermekteyiz.

Asma Tavan Fiyatları

Asma tavan fiyatları malzeme kalitesi,işin zorluğu gibi durumlara göre değişmektedir. Aşağıdaki tabloda Asma tavan fiyatları malzeme(m2) ve işçilik(m2) ortalama fiyatları olarak eklenmiştir. Ortalama olarak İstanbul’da asma tavan ve boya işçilik metrekare fiyatı 115 TL’dir Daha detaylı bilgi için buradan göz atabilirsiniz.

Yapılacak Asma TavanMalzeme + İşçilik M2 Fiyatı
Alçıpan Asma Tavan650- 1000 TL
Taşyünü Asma Tavan500 – 1000 TL
Bölme Duvar (Tek Yüz)400 – 750 TL
Bölme Duvar (Yalıtımlı)600 – 1200 TL
alçıpan fiyatları hakkında video

Alçıpan Fiyat Hesaplama

Alçıpan hesaplaması metrekare olarak yapılır. Örneğin 20 cm genişliğinde ve 150 cm uzunluğunda bir alçıpan levha 20×50 = 3000 TL olacaktır. Her bir levha fiyatı 10 TL ise 3000×10 TL = 30.000 TL tutar.

Alçıpan Maliyeti Etkileyen Faktörler

Alçıpan fiyatlarını etkileyen faktörlerde bulunmaktadır. Bunlardan başlıcaları şunlardır

  • Alçıpan boyutu : Alçıpan yapılacak alanın ölçüleri fiyatı etkilenmektedir. Örneğin alçıpan duvara monte yapılacak ise duvarın ölçüleri yere döşenecek ise yerin ölçüleri gerekmektedir.
  • İnşaat Sektörü : İnşaat sektöründe yapı malzemeleri malaasef fiyatlar sıkça değişmektedir.
  • Coğrafi Faktör : Türkiye’de şehirler arası malzeme fiyatları da değişmektedir.
  • Marka ve Kalite : Alçıpan levhalarda kalite farkları bulunmaktadır. Daha kaliteli alçıpanlar daha yüksek fiyatlar ile satılır.
  • Diğer maliyetler : Alçıpan işlerinde her zaman işçilik(montaj vb.),nakliye gibi ek maliyetler bulunur.

Alçıpan Profil Fiyatları

Alçıpan profil malzemeleri bölgeden bölgeye,marka,kalite gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak fiyatlar değişmektedir. Ortalama alçıpan profil fiyatları metrekare olarak aşağıdaki listede yer almaktadır.

  • Tavan Alçıpan Profilleri (C) 20 TL M2 Fiyatı
  • Duvar Alçıpan Profilleri (U) 22 TL M2 Fiyatı
  • Duvar U 75 Profili 0,40 50 TL M2 Fiyatı

Alçıpan profilleri ile bölme duvar,asma tavan,duvar oluşturma gibi bir çok uygulama da monte etmek ve yapıya destek sağlamak için kullanılmaktadır.

Çeşitleri :

  • U profiller (duvar ve tavan kenarları için)
  • C profiller (bölme duvarlar için)
  • L profiller (köşeler için) gibi farklı tipler bulunur. Bu profiller iç mekanlarda esneklik sağlar ve hızlı montaj imkanı sunar

Gergi tavan m2 fiyatı

İnşaat yapı sektöründe sıkça kullanılan gergi tavanlar kullanıldıkları zaman estetik ve şıklık katar. Gergi tavanların fiyatı çeşitliliğine göre fiyatlar değişmektedir. Bir diğer fiyatı etkileyen faktörler ise ölçüler,malzeme,işin kapsamına göre değişmektedir.

Ortalama gergi tavan m2 fiyatı İstanbul içerisinde 350 TL’den başlamaktadır işin zorluğuna göre fiyatlar daha da artmaktadır.

Alçıpan Yaptırırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Evinize alçıpan uygulaması yaptırırken alanında deneyimli usta ve güvenilir bir firma tercih etmeniz gerekir. İyi bir firma size işe dair garanti sunar ve tüm haklarınızı korur. Firmanın size fiyat teklifi verirken keşif talebi ile nasıl çalıştıklarına göz atabilirsiniz. Sosyal medya hesaplarında ve firmanın referanslarına göz atarak çalışabilirsiniz.

Alçıpan Ölçüleri

Standart Alçıpan ölçüleri genellikle en çok duvar alçıpanı,tavan alçıpanı,yatay dikey alçıpan da kullanılır.

Duvar Alçıpanı:

  • Kalınlık: 9.5 mm veya 12.5 mm
  • Genişlik: Genellikle 120 cm
  • Uzunluk: Standart olarak 250 cm veya 260 cm

Tavan Alçıpanı (T-24 Taşıyıcı Sistemi için):

  • Kalınlık: 9.5 mm veya 12.5 mm
  • Genişlik: Genellikle 60 cm
  • Uzunluk: Standart olarak 120 cm veya 125 cm

Yatay ve Dikey Alçıpan (Duvar veya Tavan):

  • Kalınlık: 9.5 mm veya 12.5 mm
  • Genişlik: Genellikle 60 cm veya 120 cm
  • Uzunluk: Standart olarak 200 cm, 250 cm veya 260 cm

Yukarıdaki alçıpan ölçüleri en sık tercih edilen boyutlardır. Ölçülerde projenin ihtiyaçlarına göre değişebilmektedir.

DEVAMİ
Kompozit dış cephe kaplama

Kompozit Dış Cephe Kaplama Nedir

Kompozit dış cephe kaplamalar binaların iç ve dış,reklam tabelalarında,tünel ve metro istasyonları dahil bir çok yerde kullanılmaktadır. Hafif olması ve bir çok renk seçeneğine sahip olması ve en önemlisi uzun ömürlü bir kullanım sunmasıyla çok fazla tercih edilmektedir. İnşaat sektöründe dış cephe kaplama genel olarak alüminyum kompozit dış cephe kaplama (alikobant) olarak nitelendirilir.

İçeriğinde polietilen ile yüzeylerinin alüminyum levhalarla kaplanması sonucu oluşturulur. Genel olarak dayanıklı malzemelerden oluşur ve her türlü iklim şartlarına karşı dirençlidir. Aşağıda sizler için dış cephe kompozit kaplamaları özzeliklerine değineceğiz.

Kompozit Dış Cephe Kaplama Özzelikleri

  • Kompozit dış cephe kaplamalar yangına karşı dayanıklıdır.
  • İnşaat sektörü dahil birçok sektörde kullanılmaktadır.
  • Bakımı ve temizlenmesi pratiktir kolayca temizlenmektedir.
  • Ultraviyole ışıklarından etkilenmez her türlü iklim şartlarına karşı uygundur.
  • Geniş renk seçeneği sebebiyle estetik ve şıklık katar.

Kompozit Dış Cephe Kaplama Fiyatları

2023 yılında malzeme ve işçilik dahil alüminyum dış cephe kompozit metrekare fiyatları 1500 TL’den başlamaktadır. Bu fiyatlandırma da silinkon,çelik karkas,işçilik malzeme her şey dahil fiyatıdır.

DEVAMİ
Akıllı Şap Fiyatları

Akıllı Şap Uygulaması ve Fiyatları 2024

Akıllı Şap (Tesviye Şapları) En belirgin özelliği ise kendinden yayılarak daha pürüzsüz bir yüzey elde eden zemin kaplama malzemeleridir. Kullanım alanları genel olarak zemin iyileştirmeleri,yüzeydeki çatlamalar ve aşınmalar da ve bir çok yüzey’de yer alan sorunlarda sıkça kullanılmaktadır. Çimento,su,polimer ve bir çok katkı maddesiyle elde edilen akıllı şaplar, uygulandıkları yer de zemin sertleşir ve dayanıklı olur.

Akıllı Şap (Tesviye Şap) Fiyatları

Akıllı şapların içerisinde yer alan maddelerin maliyeti pahalı olması sebebiyle geleneksel şap uygulamasına göre daha pahalıdır. Her ne kadar geleneksel şaplara göre pahalı olsa bile uzun vadede daha dayanıklı ve uzun ömürlü bir kullanım sağlaması sebebiyle ekonomiktir.

  • İstanbul’da ortalama 1 metrekarelik alana 2 cm kalınlığında akıllı şap uygulamasının fiyatı ortalama 200 TL – 350 TL arasındadır.

Akıllı Şap Ne İşe Yarar

  • Kolayca yayılarak tüm zemini çepeçevre sarar.
  • Dayanıklı olması sebebiyle uzun süreli bir kullanım sağlar.
  • Kolayca yayılma özzeliği yanında hızlı kururlar.
  • Suya maruz kalınılan yerlerde kullanılmaz
  • Uygulama alanları ise : İç ve dış mekanlar,Pvc zemin döşemelerde,yerde ısıtmalı zeminlerde,granit,seramik dahil bir çok kullanım alanları vardır.

Aşağıdaki youtube videosunda akıllı şap çalışmaları ve akıllı şaplar hakkında göz atabilirsiniz.

1 Torba akıllı şap kaç m2 yer kaplar

Genel olarak 1 torba akıllı şap 5mm kalınlığında 25 kg olmaktadır. Ve kullanıldığında ortalama 1.8 kg malzeme ile 1mm kalınlığında alan kaplar. Örneğin bir torba (25 kg) akıllı şap 3 m2 alan kaplayabilir.

DEVAMİ
fibercement

Fibercement nedir ? Fiyatları (Tüm Detaylarıyla)

Fibercement genel olarak inşaat sektöründe kullanılan içeriğinde çimento,su,selüloz lifi ve diğer katkı maddelerinden oluşan bir inşaat yapı malzemesidir. Fibercementler, özel bir üretim sürecinden geçerler bu sayede yanmaya dayanıklı,çürüme durumlarına dirençli ve suya dayanıklı bir malzeme oluşur.

Fibercementler yapılara iç ve dış etkilerden korunmasının yanında estetik bir görüntü sağlamaktadır. Son yıllarda inşaat alanında dış cephe kaplama,çatı kaplaması, duvar kaplaması gibi bir çok alanda tercih edilmektedir.

Fibercement ne işe yarar ?

Fibercement’in bir çok yararlı özzeliği bulunmaktadır Bunlar :

  • Suya Dayanıklılık : Fibercement içeriğindeki çimento ve kuvars sayesinde suya karşı dirençlidir.
  • Yanmaya Dayanıklılık : Taşyünün de olduğu gibi fibercement malzemeler’de A1 sınıfı yanmaz malzemelerdir. Her türlü yanma,tutuşma durumlarında yanmaz.
  • Uzun Ömürlü Kullanım : Fibercement’ler uzun ömürlü bir kullanım sağlar. Üretim sürecinde en yüksek ısı ve basınç ile pişirildiğinden en kötü koşullardaki iklim koşullarına bile dayanıklıdır. Ayrıca herhangi bir böcek barındırmaz.
  • Estetik : Fibercementler bir çok farklı tür ve desen de üretilmektedir. İstek ve ihtiyaçlara göre estetik ve şık cephe tasarımları sağlanabilmektedir.
  • Bakım Gerektirmez : Bir diğer tercih edilme sebeplerinden olan bakım gerektirmeden,yıpranmayan bir malzeme olmasıdır.
  • Çevre Dostu : Fibercement malzemeler doğal malzemelerden üretilmektedir. Çevreye zararlı herhangi bir kimyasal bir madde yer almaz. Geri dönüştürülebilir olması sebebiyle de yeni malzemeler de kullanılabilir.
  • Böceklenme ve haşere yapmaz.

Fibercement Fiyatları

Fibercement malzemeler metrekare başına hesaplama yapılır. Malzeme kalitesi,kalınlık ve boyutlarına göre fiyatlar değişmektedir. Fibercement malzeme fiyatlarının yanında ayrı giderleri de bulunmaktadır. Bunlar : montaj,nakliyat,paneller gibi giderleri de bulunmaktadır.

Sizler için 2023 yılında fibercement M2 fiyatlarını aşağıdaki tabloda tüm detaylarıyla göz atabilirsiniz.

MetrajM2 Fiyatı
0 – 100 M21000 – 1500 TL
100 – 1000 M21500 – 2200 TL
1000 – 5000 M22200 – 3200 TL

Fibercement Levha Fiyatları

Fibercement BoyutuKalınlıkFiyatı
1250x3000mm12mm350 – 500 TL
1250x3000mm8mm250 – 400 TL
Fibercement Düz Levha (16mm kalınlık 125cm X 250cm)16mm500 – 1000 TL
Fibercement Düz Levha (8mm kalınlık 125cm X 250cm)8mm400 – 600 TL

Fibercement İşçilik Fiyatları

İşçilik fiyatları genel olarak metrekare(m2) başına hesaplanmaktadır. İstanbul’da fibercement işçilik fiyatlarının metrekare fiyatı 50 – 100 TL fiyatları arasındadır. Fakat işin kapsamı,montaj süresi gibi durumlarda işçilik fiyatları artmaktadır. Aşağıda hem malzeme hem de işçilik dahil fiyatları etkileyen faktörlerede göz atabilirsiniz.

Fibercement Fiyatları Etkileyen Faktörler

Fibercement fiyatlarını etkileyen faktörler aşağıdaki listeden göz atabilirsiniz.

  • Malzeme Kalitesi : Fibercement levhalar bir çok farklı kalitede üretilmektedir. Kaliteli fibercement malzemeler daha dayanıklı ve uzun süreli kullanım sağlamaktadır.
  • Levha Kalınlığı : Fibercement levhalarda kalınlık arttıkça daha dayanıklı ve uzun ömürlü kullanım sağlar. Böylece Levha kalınlığı fiyatı artıran bir faktördür.
  • İşin Kapsamı : Fibercement levhalar montaj ve malzeme ağırlığı fazladır ve işin süresi arttıkça daha da fiyat artar.

Fibercement Dezavanajları :

Fibercement malzemeleri pek çok faydası bulunmaktadır. Fakat dezavantaj yönleri bulunmaktadır. Şunu söyleyebiliriz ki fibercement malzemelerin avantajı ve yararları daha fazladır.

  • Fiyat : Fibercement diğer dış cephe kaplama malzemelerine göre pahalı olabilir.
  • Ağırlık : Fibercement malzemeler, diğer malzemelere göre biraz daha ağırdır. Nakliyat ve işçilik maliyetleri artırabilir.
  • Montaj : Fibercement malzemeler işlenmesi biraz zordur. Montaj zamanında özel araçlar ve teknikler gerekebilir.

Fibercement levhaların teknik özzelikleri

Yazımızın başında belirttiğimiz gibi fibercement levhalar içerisinde çimento,su,selüloz lifi ve bir çok katkı maddesi içermektedir. Fibercement levhaların yoğunlukları 30 – 35 kg arasındadır. Standart ölçüleri ise 125x250cm / 125x280cm / 125x300cm

DEVAMİ
Taşyünü

Taşyünü nedir ve Güncel Fiyatları 2024

Yüksek ısı dereceleriyle eritilmesiyle elde edilen doğal bir yalıtım malzemesi olan taşyünü duvar,çatılar,döşeme dış cephe yalıtımı dahil bir çok yerde kullanılmaktadır. Taşyünü içerisinde volkanik kayaçlar bulunmaktadır. Bu kayaçlar eritilerek lif haline getirilir böylece taşyünü elde edilir.

Taşyünü Ne İşe Yarar Özzelikleri Nelerdir ?

Taşyünü inşaat sektöründe çok fazla yararlı özzelikleri bulunmaktadır. Bunlara aşağıdaki listeden özzeliklerine göz atabilirsiniz.

  • Taşyünü, ısı yalıtımında yüksek bir performas sunar. Dışarıdan gelen ısıyı engelleyerek enerji tasarrufu sağlar.
  • Isı yalıtımı sağladığı gibi ses yalıtımı da sağlar. Böylece gürültü kirliliğini azaltır.
  • Taşyünleri yanmaz malzemeden oluşmaktadır. Herhangi bir yanmaya dayanıklıdır.
  • Taşyünleri nem emme özzeliğine sahiptir. Böylece rutubet küf oluşumunu engeller.
  • Taşyünleri inşaat sektörü dışında bir çok sektörde yer almaktadır. Bunlardan biri de tarım ve sulama alanlarında kullanılmaktadır.

Taşyünü Fiyatları

Taşyünü metrekare başına hesaplanmaktadır. fiyatlar ise kalınlık ve yoğunluğuna göre değişiklik göstermektedir. Kalınlık ve yoğunluk artar ise metrekare fiyatı artmaktadır.

Örneğin 5 cm kalınlığında 150 kg/m³ yoğunluğa sahip taşyünü levha: 210 TL

Güncel taşyünü malzeme fiyat ürünleri aşağıda yer almaktadır.

Knauf Mineral Yün Taşyünü Kaşındırmaz Isı Ve Ses Yalıtımı 14,4 M2 = 1.100 TL

İzocam Taşyünü 150dans 60X120X5cm 2,16m2 = 560 TL

Fiyatlar farklı mağazalarda değişiklik gösterebilir. Fiyatı etkileyen diğer unsurlar ise marka,malzeme kalitesi,diğer(nakliye,yükleme) gibi unsurlar da fiyatı etkilemektedir.

İzocam Taşyünü Fiyatları

İzocam taşyünü fiyatlarında başlıca kalınlık ve yoğunluk arttıkça fiyatlar da artmaktadır. Genellikle izocam taşyünü paket olarak üretilmektedir. Daha büyük paketler daha fazla malzeme gerektirdiğinden daha yüksek fiyatlıdır. İstanbul’da ortalama izocam taşyünü metrekare fiyatları 50 TL’den başlamaktadır. Fiyatlar işin zorluğuna göre de artabilir.

Taşyünü Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Taşyünü alırken projenizin uygun ürünü seçmek çok önemlidir. Örneğin dış cephe yalıtımı için kullanacağınız taşyünü ile çatı yalıtımı için kullanılan taşyünü farklı özzeliklere sahiptirler. Bu sayede sizin için en uygun olan taşyünü seçmeniz önemlidir. Aşağıda sizler için tüm detaylarıyla taşyünü alırken dikkat etmeniz gerekenlere değineceğiz.

  • Yukarıda bahsettiğimiz gibi taşyünü alırken projenize uygun,kullanım amacınıza göre taşyünü malzemesini tercih ediniz.
  • Taşyünlerinde kalınlık ve yoğunluk yalıtım performasını etkiler. Kalınlık arttıkça yalıtım performansı da artar. Yoğunluk arttıkça ısı iletkenlik katsayısı azalır ve yalıtım performansı artar.
  • Taşyünleri farklı kalitelerde üretilmektedir. Böylece kalite farkı da ortaya çıkmaktadır.
  • Bir çok taşyünü satıcısı bulunmaktadır. Bu firmaların arasında ürünlerine garanti verenler de bulunmaktadır.

Taş yünü sesi keser mi?

Evet taşyünü sesi keser, Taş yünü ses yalıtım özzeliği bulunmaktadır. Ses dalgalarını emerek ses yalıtımı sağlamaktadır. Fakat taşyünün ses yalıtım performası kalınlık ve yoğunluğuna bağlı olarak değişmektedir.

Taşyünü yanar mı ?

Taşyünü yanmaz malzemeden elde edilir. Yüksek sıcaklıklarda yanmaya dayanıklıdır. A1 Sınıfı tamamen yanmaz sınıflandırmasındadır.
DEVAMİ
Tıkla
1
İstanbul içi hizmet için tıklayın
Blog için Bize Ulaşabilirsiniz
Firmamız İstanbul içi hizmet vermektedir.
Keşif Hattı